Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αττική: Επικοινωνία Δημάρχων με την Περιφέρεια για την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ετοιμότητα και συνεχή επαγρύπνηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων, προκειμένου να παρέμβει όπου και αν απαιτηθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αλλά και να συνδράμει το έργο των Δήμων και της πυροσβεστικής, εάν χρειαστεί, με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους Δημάρχους της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα που υπάρχουν και το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μέχρι στιγμής. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης  ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β.Κόκκαλης, οι Αντιπεριφερειάρχες αλλά και ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κ. Λαγουβάρδος, ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα, επισημαίνοντας πως το φαινόμενο θα ενταθεί τις απογευματινές ώρες.

Με αφορμή αυτές τις προβλέψεις, υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Αττική. Σχετικά με την αυριανή λειτουργία των σχολείων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση απόψε το βράδυ, με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων.

Σύμφωνα με τους Δημάρχους και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί μόνο μικροπροβλήματα σε μεμονωμένες περιοχές, τα οποία διευθετούνται άμεσα, με τη συνδρομή και της Περιφέρειας αττικής.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ