Έλεγχοι για κορωνοϊό: Κοντά στους εργαζομένους της ΠΕ Βορείου Τομέα ο Γ. Πατούλης

0

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό στο προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας  Βορείου Τομέα Αθηνών.

Τα δειγματοληπτικά διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό διενεργήθηκαν σε περισσότερους από 150 εργαζομένους της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα, από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ).

Με την ευκαιρία της παρουσίας του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας και το παράδειγμα το δίνουμε πρώτοι εμείς ξεκινώντας από το ίδιο μας το “Σπίτι”. Πρόκειται για μία ενέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για δειγματοληπτική εξέταση των εργαζομένων μας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθώς, επίσης, και σε δομές με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Στόχος μας είναι μέσα από τις Κινητές αυτές Ομάδες να στηρίξουμε το έργο του ΕΟΔΥ. Είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε την υγεία των εργαζομένων μας, τη θετική έξοδο της χώρας μας από την πανδημία, και ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού, με υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη να διαφυλάξουμε το επιδημιολογικό μας πλεονέκτημα».

Η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, και εκ μέρους των υπαλλήλων του Βορείου Τομέα, που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ήταν κοντά τους παρέχοντας μέσα αυτοπροστασίας και κάθε δυνατή διευκόλυνση για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Δρ. Πάνος Ευσταθίου αναφορικά με τη σημερινή δειγματοληψία, δήλωσε: «Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιούμε δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό στο προσωπικό της Περιφέρειας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι του Βορείου Τομέα συμμετείχαν στη σημερινή ρινοφαρυγγική δειγματοληψία που εντάσσεται στον επιδημιολογικό στρατηγικό σχεδιασμό του επιχειρησιακού σχεδίου «Ερμής» της Περιφέρειας».

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του επιχειρησιακού σχεδίου «Ερμής» που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.