Τι δήλωσε ο Γ. Πατούλης για τα απορρίμματα

0

Την πεποίθηση πως

η πολιτεία πρέπει να δρομολογήσει άμεσα θεσμικές παρεμβάσεις για μία αποτελεσματική και ορθή διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων με την Αυτοδιοίκηση σε κεντρικό ρόλο χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και μισόλογα, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Σε παρέμβασή του στο αναπτυξιακό φόρουμ με θέμα «Διαχείριση απορριμμάτων: Η επόμενη μέρα» που διοργανώθηκε στo πλαίσιo του 3ου forum Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας «Money Show» υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η διαχρονική αδράνεια της πολιτείας είχε ως συνέπεια την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών αλλά και την επιβολή προστίμων στη χώρα μας.

Εστιάζοντας μάλιστα στην περίπτωση της Αττικής ανέφερε ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ΚΕΔΕ η Περιφέρεια μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η κα Δούρου “πέταξε το γάντι” στην Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του υπογράμμισε πως η ΚΕΔΕ θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή ενός επιτυχημένου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα βασίζεται στην οικονομική στήριξη των Δήμων, στην ευθυγράμμιση με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην άμεση χωροθέτηση δημοτικών σταθμών μεταφόρτωσης και την προώθηση της κομποστοποίησης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υποστήριξε ακόμη την ενίσχυση του επιχειρησιακού ρόλου των ΦΟΔΣΑ και τη θωράκισή τους με θεσμικές ρυθμίσεις που θα οδηγούν, όπως είπε, σε μία ευέλικτη και βιώσιμη αποτελεσματική λειτουργία.

 

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα «ΧΤΥΠΟΣ». Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.