Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα “Life – PAYT”

0

Κινητήριο μοχλό για την υλοποίηση μίας πιο δίκαιης αντιμετώπισης χρέωσης των υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων αποτελούν τα συστήματα “Πληρώνω-Όσο-Πετάω”.

Ο Δήμος Βριλησσίων, από κοινού με ευρωπαϊκούς δήμους και ακαδημαϊκά ιδρύματα, συμμετέχει στο έργο LIFE PAYT, ένα εργαλείο για τη μείωση των απορριμμάτων στη Νότια Ευρώπη, με βάση το 7ο Πρόγραμμα Δράσης για το Περιβάλλον, το οποίο προωθεί εναλλακτικές μορφές διαχείρισης απορριμμάτων, προκειμένου να εφαρμοστεί ένα πιο δίκαιο σύστημα κοστολόγησης των υπηρεσιών που συνδέονται με την παραγωγή απορριμμάτων και βαρύνουν τον κάθε πολίτη.

Με τον τρόπο αυτό, αναμένεται να επιτευχθεί:

  • Αύξηση του ποσοστού διαλογής στην πηγή.
  • Μείωση των υπολειμμάτων από νοικοκυριά και εμπορικές δραστηριότητες.
  • Απόδειξη της δυνατότητας εφαρμογής συστημάτων «πληρώνω-όσο-πετάω» σε χώρες με σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή των περιβαλλοντικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Προώθηση της αναπαραγωγής του συστήματος σε ευρύτερες περιοχές με παρόμοια προβλήματα ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής των πολιτών των Βριλησσίων, θα πραγματοποιηθεί αναλυτική ενημέρωση και εγγραφή στη σχετική κατάσταση συμμετεχόντων – ενεργών υποστηρικτών της δράσης, την προσεχή Κυριακή  Απριλίου  στο Πάρκο Α. Τρίτση (Πάρνηθος 73) και ώρα 12:00 – 14:00 και στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Βριλησσίων στην Οικογιορτή του «Βριλησσού».

Στο πρόγραμμα Life – PAYT (Πληρώνω όσο Πετάω) προβλέπεται παραχώρηση κλειδωμένων κάδων που θα χρησιμοποιούνται με κατάλληλες ηλεκτρονικές κάρτες για μέτρηση του όγκου απορρίμματος και συνδεόμενα οφέλη με τη μείωση των απορριμμάτων.

Η πιλοτική εφαρμογή του έργου θα ξεκινήσει στις αρχές καλοκαιριού.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.