Αποκατάσταση σε πράνη ρεμάτων στη Δυτική Αττική

0

Σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των πρανών στον ποταμό Κηφισό (Δήμος Αχαρνών και Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος), στο ρέμα Εσχατιάς (Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Δήμος Αχαρνών και Δήμος Φυλής) και στο ρέμα Πικροδάφνης (Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού), προχωρά η Περιφέρεια Αττικής μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Πρόκειται για ένα ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα σε πρανή ρεμάτων αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της διάβρωσης και των καταπτώσεων κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, θα εκτελεσθούν εργασίες αποκατάστασης των πρανών, καθώς και εργασίες ανακατασκευής υφιστάμενων τεχνικών έργων στα πρανή, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα αυτών.

Επισημαίνεται ότι η κάθε τοπική παρέμβαση στα πρανή ρεμάτων θα πραγματοποιηθεί με υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.