Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μία ακόμη Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά το τσουχτερό κρύο και την παγωνιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή χιλίων περίπου μαθητών μία ακόμη Δράση Αναδάσωσης από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στις παρυφές του Πεντελικού, στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.
Η αναδάσωση, η οποία έγινε και αυτή όπως και η προηγούμενη με τη μέθοδο της σποροφύτευσης βελανιδιών είχε σκοπό την ενίσχυση και τη συμπλήρωση των ήδη αναδασωμένων περιοχών. Πολυάριθμοι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Δούκα αλλά και των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» της Κορίνθου, στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών τους Προγραμμάτων, μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προθυμία και ζήλο, στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, διασκεδάζοντας παράλληλα με το νέο τρόπο φύτευσης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν βελανίδια συμπληρώνοντας τα αναδασωμένα από τους συμμαθητές σημεία πέριξ του Νοσοκομείου. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.
Το επόμενο ραντεβού για την 1η Αναδάσωση του 2019 είναι στις 27 Ιανουαρίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ