25 Σεπτεμβρίου 2020
Περισσότερα
  Αρχική Κόσμος Μυστήριο με επιθέσεις φαλαινών δολοφόνων σε πλοία στην Ισπανία

  Μυστήριο με επιθέσεις φαλαινών δολοφόνων σε πλοία στην Ισπανία [Βίντεο]

  0

  Ενορχηστρωμένες επιθέσεις σε πλοία εξαπολύουν φάλαινες δολοφόνοι στις ακτές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και κανείς δεν ξέρει γιατί.

  Οι επιστήμονες ερευνούν μια σειρά τέτοιων περιστατικών στις οποίες οι όρκες επιτίθενται σε πλοία τραυματίζοντας ναύτες.
  Σε κάποιες περιπτώσεις, οι φάλαινες έχουν καταστρέψει τα πλοία και τουλάχιστον ένα μέλος πληρώματος έχει τραυματιστεί. Δύο πλοία έχασαν τμήματα των πηδαλίων τους λόγω των επιθέσεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται η «Sun».
  Ο Πιτ Γκριν, διευθύνων σύμβουλος της Halcyon Yachts, δήλωσε στον «Guardian» ότι ένα σκάφος έπλεε προς το Ηνωμένο Βασίλειο όταν μία όρκα χτύπησε την πρύμνη του τουλάχιστον 15 φορές, με αποτέλεσμα το πλοίο να χάσει το τιμόνι και να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι.

  Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη κοντά στο Βίγκο, στη βορειοδυτική Ισπανία, στα τέλη Αυγούστου, όταν οι ναυτικοί ειδοποίησαν την ακτοφυλακή ότι το πλοίο τους «δεχόταν επίθεση» από φάλαινες δολοφόνους.

  Την ίδια ημέρα, ένα ισπανικό σκάφος, το Mirfak, έχασε μέρος του πηδαλίου όταν όρκες επιτέθηκαν στην πρύμνη του ενώ στις 29 Ιουλίου εννιά όρκες περικύκλωσαν ένα πλοίο στο ακρωτήριο Τραφάλγκαρ, στα νοτιοδυτικά της Ισπανίας. Οι φάλαινες χτυπούσαν το πλοίο για πάνω από μία ώρα καταφέροντας μεγάλες ζημιές καθώς επικοινωνούσαν με δυνατά σφυρίγματα, αναφέρει ο «Guardian».

  Η Βικτώρια Μόρις, μέλος του πληρώματος του πλοίου, δήλωσε ότι η επίθεση φαινόταν «εντελώς ενορχηστρωμένη».

  Ερευνητές που μελετούν έναν μικρό πληθυσμό φαλαινών στα Στενά του Γιβραλτάρ δήλωσαν ότι οι φάλαινες δολοφόνοι είναι περίεργες και είναι σύνηθες να ακολουθούν στενά ένα πλοίο, ωστόσο, δεν χρησιμοποιούν τη δύναμη που παρατηρείται σε αυτές τις επιθέσεις.

  Δεν είναι σαφές γιατί συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, αλλά ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να υποδεικνύει άγχος σε έναν πληθυσμό φαλαινών που βρίσκεται σε κίνδυνο.

  Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8728425/Scientists-baffled-killer-whales-launch-spate-attacks-boats-Spain-Portugal.html#v-4508291421548622271

   

  Σχολιάστε το άρθρο

  Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
  Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.