Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Με επιτυχία ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην Πετρούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τρεις πρώτες δράσεις του Δήμου Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Αρχικά, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Δημητρίου
έκθεση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και ποδηλάτου, όπου οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα γνωριμίας με την ηλεκτροκίνηση και τα οφέλη της.

Παρόντες στη δράση ήταν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λάππας, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Κ.Ε.Π. Κατερίνα Σταματοπούλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Κυριάκος.

Το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε Πεζοπορική διαδρομή από την
πλατεία Αγίου Δημητρίου μέχρι την Κορυφή “Ζαχαρίτσα” στα 452μ. υψόμετρο σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό-Ορειβατικό Σύλλογο Πετρούπολης όπου οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής. Η πεζοπορία διήρκησε περίπου τρεις ώρες και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από τη κορυφή το “Θριάσιο πεδίο” και τον χώρο όπου είχε πραγματοποιηθεί η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ταυτόχρονα, έγινε μία μικρή ξενάγηση της πανίδας και χλωρίδας του βουνού και αναφορά ως προς τα ιστορικά και περιβαλλοντικά στοιχεία με ιδιαίτερο σχολιασμό για την “Φρυκτωρία” που διασώζεται ακόμη στο σημείο εκείνο.

Στη δράση συμμετείχε και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Κ.Ε.Π. Κατερίνα
Σταματοπούλου.

Τέλος, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο Ν. Παξιμαδά
Δράση Ζωγραφικής από το Τμήμα ΑμεΑ της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου
Πετρούπολης. Τα μέλη του τμήματος, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους μία ιδεατή Πετρούπολη, φιλική, προσβάσιμη και απαλλαγμένη από θορύβους & ρύπους! Τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λάππας.

 

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό θέμα της EUROPEANMOBILITYWEEK είναι η «Κινητικότητα μηδενικών εκπομπών για όλους» και στον Δήμο Πετρούπολης πραγματοποιούνται μια σειρά από δράσεις, προσαρμοσμένες στο πλαίσιο των οδηγιών προστασίας εξάπλωσης του Covid 19.

Επομένως,  οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες και κατά τη διάρκεια των δράσεων θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, και ακριβώς για το λόγο αυτό ο Δήμος αποφάσισε να επεκτείνει το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης των δράσεων από μία εβδομάδα σε 20 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ