Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Κρήτη: Έναρξη προγράμματος ανακύκλωσης στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέθηκε σε λειτουργία η σχολική ηλεκτρονική πλατφόρμα ανακύκλωσης «Followgreen-Greenschools» από το Δήμο Ηρακλείου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των γονέων των σχολείων του Δήμου στο ζήτημα της ανακύκλωσης.

Ταυτόχρονα, στα δημοτικά σχολεία του Δήμου άρχισε ο «Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» που διενεργείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, την «Creta Recycling» και την «ΑΦΗΣ Α.Ε», συνδυαστικά με την λειτουργία της δημοτικής πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, σε 77 σχολεία του Δήμου έχουν τοποθετηθεί κάδοι για την συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες).

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να συλλέγουν τα υλικά αυτά από το σπίτι τους με τη βοήθεια των γονιών τους, οι οποίοι στη συνέχεια θα συνδέονται στην πλατφόρμα «Followgreen-Greenschools» και θα δωρίζουν πόντους στα σχολεία. Στο τέλος του σχολικού έτους, ο Δήμος πρόκειται να βραβεύσει τα σχολεία που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας κ Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε αναφορικά με την δράση: «Προχωρούμε σε στοχευμένες δράσεις ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης ώστε να υπάρξει γρηγορότερη διάχυση της πληροφορίας στις οικογένειες των παιδιών. Στόχος είναι η ανακύκλωση να εδραιωθεί στην καθημερινότητα των δημοτών , καθώς τα οφέλη της είναι πολλαπλά για τους πολίτες , αλλά και για το περιβάλλον. Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία απαιτεί πλέον γρηγορότερα βήματα ακόμα κι αν αυτά προϋποθέτουν την αλλαγή νοοτροπίας μας κάτι το οποίο απαιτεί πολύ προσπάθεια και σχετίζεται με θέματα παιδείας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ