Ενεργή δράση του Δήμου Πεντέλης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

0

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που διεξάγεται κάθε χρόνο 16 – 22 Σεπτεμβρίου σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη ο Δήμος Πεντέλης οργανώνει σειρά δράσεων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  γιορτάζεται στην Ευρώπη με στόχο να προωθήσει την εναλλακτική μετακίνηση, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η εκστρατεία φέτος έχει ως θέμα «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους!» με σύνθημα «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΑ!».

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει πιο ενεργά από κάθε άλλη χρονιά στην εκστρατεία, οργανώνοντας δράσεις ενημέρωσης, βιωματικές υπαίθριες δράσεις, όπως ποδηλασία και περπάτημα, καθώς και εκπαιδευτικό εργαστήριο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά, τηρώντας ασφαλώς τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Οι δράσεις ξεκίνησαν με τη διαβούλευση που αφορά στη 2η συνάντηση δικτύου φορέων και πολιτών για το «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Πεντέλης». Βασικό αντικείμενο της διαβούλευσης ήταν η ενημέρωση του Δικτύου Φορέων ΣΒΑΚ, των συλλόγων της πόλης και των πολιτών, προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις σχετικά με το όραμα και τους μετρήσιμους στόχους του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για την αποφυγή επέκτασης του κορωνοϊού COVID-19, και σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις για νέα μέτρα, οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις της συνάντησης θα βιντεοσκοπηθούν και θα προβληθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου με σκοπό όλοι οι πολίτες να μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου και να καταθέσουν τις απόψεις τους, στη σχετική διαβούλευση που θα ακολουθήσει.

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων και στις 3 Δημοτικές Κοινότητες έχει ως εξής:

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 – ΜΕΛΙΣΣΙΑ

  • 18:30-21:00: 2η διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Πεντέλης, Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 – ΠΕΝΤΕΛΗ

  • 12:00-21:00: «Ελεύθερη μετακίνηση για όλους!!!». Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οδού Ηγ. Μακρυγιάννη με έμφαση στην ελεύθερη χρήση της οδού για περίπατο, ποδήλατο, αναψυχή, παιχνίδι.
  • 17:00-20:00: Εργαστήριο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Ι.Ο.Α.Σ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» – Έλα με το ποδήλατό σου!

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 – ΜΕΛΙΣΣΙΑ

  • 18:00: Βιωματική δράση «Ποδηλατούμε όλοι μαζί με ασφάλεια!!!» (Σημείο συνάντησης: Κλειστό Γυμναστήριο επί της οδού Γ. Γεννηματά – τέρμα πλατεία Αγίου Γεωργίου)
  • 17:00-23:00: «Ελεύθερη μετακίνηση για όλους!!!» Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας τμήματος οδού 17ης Νοέμβρη με έμφαση στην ελεύθερη χρήση της οδού για περίπατο, ποδήλατο, αναψυχή, παιχνίδι.
  • 17:00-20:00: Εργαστήριο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Ι.Ο.Α.Σ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» – Έλα με το ποδήλατό σου!

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 – ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ

  • 09:30: Βιωματική δράση «Μυστικές διαδρομές της πόλης μου!» Πεζοπορία σε παραρεμάτια διαδρομή από Μελίσσια έως Νέα Πεντέλη (Σημείο συνάντησης: Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Μελισσίων)
  • 08:00-23:00: «Ελεύθερη μετακίνηση για όλους!!!» Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οδού Ηρώων Πολυτεχνείου Νέας Πεντέλης με έμφαση στην ελεύθερη χρήση της οδού για περίπατο, ποδήλατο, αναψυχή, παιχνίδι
  • 11:00-14:00: Εργαστήριο Κυκλοφοριακής Αγωγής – Ι.Ο.Α.Σ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» – Έλα με το ποδήλατό σου!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 – ΜΕΛΙΣΣΙΑ

  • 17:30: ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ – «Ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου!». Πανελλήνια Λαμπαδηδοδρομία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στο τρίγωνο Πηγής – Ελ. Βενιζέλου – Παν. Τσαλδάρη (Σημείο συνάντησης: αύλειος χώρος νοσοκομείου στην πτέρυγα Μπόμπολα.

Όλες οι παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν τηρουμένων των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.