Από το Αίγιο στο Χαλάνδρι: Τρεις αιωνόβιες ελιές μεταφυτεύτηκαν στην πόλη

0

Σε κεντρικά σημεία στο Χαλάνδρι βρήκαν τη θέση τους οι τρεις αιωνόβιες ελιές από το Αίγιο προκειμένου να συνεχίσουν την αναμέτρησή τους με το χρόνο.

Τα αιωνόβια δέντρα τοποθετήθηκαν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στη συμβολή με τη οδό Σαρανταπόρου, στην πλατεία Κιοσσέ στο Πολύδροσο και στο πάρκο της οδού Εδέσσης & Ολύμπου στην Τούφα.

 

 

Η δράση σχεδιάστηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και αφορά τη μεταφορά αιωνόβιων δέντρων που θυσιάστηκαν στο πλαίσιο των απαλλοτριώσεων για την επέκταση των σιδηροδρομικών γραμμών. Στόχος η διαφύλαξη του πολύτιμου φυτικού κεφαλαίου του τόπου μας, που αποτελεί πηγή ζωής.

 

 

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα την διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο για το πρόγραμμα, όλους τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Πρασίνου, τους αντιδημάρχους Κώστα Ευθυμίου και Δημήτρη Χριστουλάκη και τη γεωπόνο του Δήμου κ. Νατάσσα Νικολάου που φρόντισαν να γίνουν όλα όπως έπρεπε», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.