Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει το tourism4all – Οι μεγάλοι χαμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους αναμένεται να ανοίξει στις 8 ή 9 Ιουλίου.

Κωδικούς Taxisnet και ΑΦΜ θα χρειαστούν όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και το voucher των 150 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση για λίγες ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξει το tourism4all.gov.gr.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 8 ή 9 Ιουλίου. Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ

Σε ερώτηση για το τι θα κάνουν όσοι έχουν πάνω από δυο παιδιά ο Υπουργός πρόσθεσε ότι σε αυτήν την περίπτωση το υπουργείο θα δει εάν μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί οτι σύμφωνα με τον περσινό οδηγό του Τουρισμός για Όλους δικαιούχοι ΄ήταν και τρίτεκνοι και πολύτεκνοι και συγκεκριμένα:

tekna67

Δείτε τον περσινό οδηγό ΕΔΩ

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις δυσκολίες του προγράμματος.

“Μελετήσαμε τι μας δυσκόλεψε την περσυνή χρονιά και τι την προπέρσινη…. είχαμε 20 εκατ. ευρώ πέρυσι. Ο Μητσοτάκης έδωσε έγκριση για 30 εκατ. ευρώ φέτος. Σε ό,τι κατάλυμα, ξενοδοχείο, Αirbnb θέλει να νοικιάσει κάποιος οποιαδήποτε στιγμή από τώρα μέχρι τον Ιούνιο του 2023” τόνισε.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν μπορεί να λάβει μέρος κάποιος στο Τουρισμός για Όλους αν έχει συμμετάσχει και σε άλλα αντίστοιχα προγράμματα .” Θα το κοιτάξω αλλά νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορεί να πάρει μέρος κανείς σε άλλο πρόγραμμα”.

Δεν αποκλείεται και φέτος, η πλατφόρμα να ανοίξει κλιμακωτά, ανάλογα με το ΑΦΜ, αφού πέρυσι οι ημερομηνίες για αιτήσεις ήταν:

05/07/2021: ΑΦΜ που λήγουν σε 0 – 1
06/07/2021: ΑΦΜ που λήγουν σε 2 – 3
07/07/2021: ΑΦΜ που λήγουν σε 4 – 5
08/07/2021: ΑΦΜ που λήγουν σε 6 – 7
09/07/2021: ΑΦΜ που λήγουν σε 8 – 9

Πώς γίνονται οι αιτήσεις στο «Τουρισμός για Όλους»

Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet στο tourism4all.gov.gr

Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.

Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.

Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.

Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.

Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.

Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Οι αλλαγές φέτος στο πρόγραμμα

Φέτος ο «Τουρισμός για Όλους» θα έχει μία σημαντική αλλαγή, αφού το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση.

Ο δικαιούχος θα λαμβάνει ψηφιακή επιταγή στο κινητό του η οποία θα εισπράττεται και θα καταβάλλεται αμέσως.

Εάν γίνουν περισσότερες από 200.000 αιτήσεις, τότε θα γίνει κλήρωση για να μοιραστούν τα voucher στους δικαιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ