Ποιες είναι οι 4 εταιρείες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο

0

Την Πέμπτη 16/1 η Alphabet έγινε η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια και κατάφερε να μπει σε ένα κλαμπ για… λίγους.

Η μητρική εταιρεία της Google και του Youtube κατάφερε να ξεπεράσει το «φράγμα» του 1 τρισ. δολαρίων και πλέον ανήκει στο εταιρικό «κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων».

Οι εταιρείες που ανήκουν πλέον στο ολιγάριθμο αυτό «κλαμπ»:

Apple

Η Apple έγινε η πρώτη τεχνολογική εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων τον Αύγουστο του 2018 και από τότε η κεφαλαιοποίηση της έχει ξεπεράσει τα 1,37 τρισ. δολάρια.

Microsoft 

Τον Απρίλιο του 2019, έγινε «μέλος» και η Microsoft και παράλληλα έγινε η δεύτερη τεχνολογική εταιρεία που κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων.

Amazon 

Η Amazon το Σεπτέμβριο του 2019, ωστόσο, δεν κατάφερε να μείνει στην συγκεκριμένη θέση για πολύ καθώς η χρηματιστηριακή της αξία «έπεσε» στα 950 δισ. δολαρία.

Alphabet 

Πλεόν, μέλος στο ολιγάριθμο «κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων» έγινε και η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, η οποία είναι η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.