Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

«Παράθυρο» Σκρέκα για νέα επιδότηση στο diesel κίνησης – Από 1,31 η τιμή πετρελαίου θέρμανσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράθυρο Σκρέκα για επιδότηση στο diesel κίνησης, στα 1,31 η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, η τιμή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στο 1,31 ενώ για πετρέλαιο κίνησης, «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου».

Για το φυσικό αέριο δήλωσε ότι υπάρχει επιδότηση 80 ευρώ ανά θερμική μεβατώρα.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δήλωσε.

Η αναφορά του πρωθυπουργού για νέα επιδότηση στο diesel

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως Το diesel κίνησης μας απασχολεί και θα το εξετάσουμε. Μετράμε τις δυνάμεις μας και αν είμαστε σε θέση θα ανακοινώσουμε κάτι και για το πετρέλαιο diesel».

Το τέλος της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, που είχε ύψος 0,25 ευρώ και η στροφή στην επιδότηση μόνο του πετρελαίου θέρμανσης, έφερε ραγδαία αύξηση της τιμής του diesel κίνησης.

Γι’ αυτό τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ουσία προανήγγειλε παρέμβαση όμοια με αυτή που έτρεχε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Μένει να φανεί τις επόμενες μέρες το ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση προκειμένου να μετριαστεί η τιμή του που τις τελευταίες μέρες έχει ξεπεράσει την αμόλυβδη και έχει φτάσει, αν όχι ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ