Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Αναδρομικά: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους κληρονόμους – Πότε θα λάβουν τα ποσά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου και οι δικαιούχοι – κληρονόμοι να λάβουν τα ποσά των αναδρομικών.

Χθες, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών συνεχίζεται ομαλά, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα τους τελικούς πίνακες με τα ποσά ανά ταμείο. Σε ό,τι αφορά τους κληρονόμους, όπως είχε ήδη επισημάνει το iefimerida.gr, θα πρέπει να αναμείνουν να ολοκληρωθεί η πληρωμή των 950 χιλιάδων εν ζωή συνταξιούχων.

Αμέσως μετά, ωστόσο, θα ενεργοποιηθεί η ειδική πλατφόρμα για τα αναδρομικά των κληρονόμων, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 170.000. Προκειμένου να λάβουν τα αναδρομικά οι κληρονόμοι θα πρέπει να μπουν και να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα.

Πότε θα καταβληθούν στους κληρονόμους τα αναδρομικά

Ο φοροτεχνικός Ευάγγελος Αμπελιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», υποστήριξε ότι μέσα από την ειδική εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ οι κληρονόμοι θα πρέπει να αποδείξουν την ιδιότητά τους (του κληρονόμου) και το γεγονός ότι δεν έχει αποποιηθεί το κληρονομικό δικαίωμα.

Η ειδική πλατφόρμα για τους κληρονόμους, σύμφωνα με τον κ. Αμπελιώτη, θα τεθεί σε λειτουργία τον Νοέμβριο, ενώ τα αναδρομικά θα καταβληθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2020.

Πέρα από τους κληρονόμους, ο Ευάγγελος Αμπελιώτης είπε ότι τα αναδρομικά που ήταν να καταβληθούν την Πέμπτη 29/10, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου θα καταβληθούν σήμερα, Τρίτη, για το Δημόσιο, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ. Ο ίδιος εξήγησε στο MEGA ότι οι συνταξιούχοι που δεν έχουν λάβει ακόμα αναδρομικά είναι όσοι έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016, αλλά υπέβαλαν αίτηση νωρίτερα. Για αυτή την κατηγορία, το συνολικό ποσό θα καταβληθεί μέχρι 31/12.

Εκείνοι που έλαβαν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται είναι όσοι έλαβαν για πρώτη φορά σύνταξη εντός Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016. Σε αυτήν την κατηγορία οι δικαιούχοι έλαβαν ένα ποσό τώρα, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί έως 31/12.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ