Ανοδικά κινήθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Μάιο του 2026, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης εμφανίζεται πιο συγκρατημένος σε σχέση με το ισχυρό ξεκίνημα της χρονιάς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τον Μάιο διακινήθηκαν συνολικά 3,22 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 3,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025.
Άνοδος σε εσωτερικό και εξωτερικό
Η αύξηση προήλθε τόσο από την εγχώρια όσο και από τη διεθνή επιβατική κίνηση, οι οποίες κινήθηκαν με τον ίδιο ρυθμό ανόδου.
Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει τη διατήρηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια, παρά τις διεθνείς προκλήσεις και τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή.
Θετικό το πρώτο πεντάμηνο
Σε επίπεδο πενταμήνου, η επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε τα 12,24 εκατομμύρια επιβάτες την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2026, καταγράφοντας αύξηση 5,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025.
Η εγχώρια κίνηση ενισχύθηκε κατά 6%, ενώ η διεθνής παρουσίασε άνοδο 5%, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του αεροδρομίου ως βασικής πύλης εισόδου της χώρας.
Περισσότερες από 103.000 πτήσεις
Ανοδικά κινήθηκε και η αεροπορική δραστηριότητα, καθώς το πρώτο πεντάμηνο του 2026 πραγματοποιήθηκαν 103.430 πτήσεις, αυξημένες κατά 4,3% σε σύγκριση με το 2025.
Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 4,7%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις ενισχύθηκαν κατά 4%, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αεροπορικής αγοράς και του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.