29 Νοεμβρίου 2020
Περισσότερα
  Αρχική Κόσμος Eurogroup: Στο επίκεντρο ο μηχανισμός ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

  Eurogroup: Στο επίκεντρο ο μηχανισμός ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

  0

  Τα κύρια χαρακτηριστικά του μηχανισμού ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα εξετασθούν στο σημερινό Eurogroup.

  Στόχος είναι ο μηχανισμός να είναι λειτουργικός έως την 1η Ιουνίου και στη σημερινή βιντεοδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ο ESM θα δανείζει τις χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, αλλά και το πως θα μπορούν να αξιοποιούνται τα σχετικά χρήματα.

  Τα κράτη μέλη θα μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση έως 2% του ΑΕΠ        

  Να σημειωθεί πως βάσει των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί μέσω του μηχανισμού ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης τα κράτη μέλη θα μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση έως 2% του ΑΕΠ τους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

  Παράλληλα, το Eurogroup θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συζήτηση θα συμβάλει στις προσπάθειες της Ευρωομάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19 και θα προετοιμάσει το έδαφος για την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης.

  Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα υποβάλουν έκθεση σχετικά με τα πορίσματα της 11ης αποστολής μεταπρογραμματικής εποπτείας στην Πορτογαλία (11-13 Φεβρουαρίου 2020), ενώ το Eurogroup θα συζητήσει και το επικαιροποιημένο σχέδιο προϋπολογισμού της Αυστρίας για το 2020 με βάση τη γνώμη της Επιτροπής της 17ης Απριλίου 2020.

  Σχολιάστε το άρθρο

  Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
  Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.