Η Ρωσία και η Ουκρανία προχώρησαν σήμερα σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, με κάθε πλευρά να παραδίδει 205 κρατουμένους, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Συνολικά, από την ανταλλαγή επέστρεψαν 410 αιχμάλωτοι πολέμου, σε μία κίνηση που έρχεται μετά τη συμφωνία Μόσχας και Κιέβου για ανταλλαγή στο πλαίσιο τριήμερης κατάπαυσης πυρός.
Η συμφωνία για την ανταλλαγή
Η Μόσχα είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι συμφώνησε με το Κίεβο για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου.
Η συμφωνία, σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, εντασσόταν στο πλαίσιο τριήμερης κατάπαυσης πυρός που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Η ανταλλαγή των 205 αιχμαλώτων από κάθε πλευρά αποτελεί ακόμη μία από τις σπάνιες κινήσεις συνεννόησης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, παρά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση.