Ελάτε στην παρέα μας

Κόσμος

Ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού κατά της χολέρας στην Αϊτή

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκστρατεία εμβολιασμού κατά της χολέρας, η οποία δεν σταματά να εξαπλώνεται στην Αϊτή, θα αρχίσει την Κυριακή.

Την σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΗΕ, μετά την άφιξη των πρώτων δόσεων εμβολίου στη χώρα της Καραϊβικής που παραμένει βυθισμένη σε πολυδιάστατη κρίση. Η εκστρατεία θα επικεντρωθεί πρώτα απ’ όλα στα τμήματα της χώρας που πλήττονται περισσότερο (Σιτέ Σολέιγ, Ντελμά, Ταμπαρέ, Καρφούρ, Πορτ-ο-Πρενς, Μιραμπελέ) και αφορά όλους τους κατοίκους ηλικίας άνω του ενός έτους.

Στην Αϊτή έφθασαν προχθές Δευτέρα κάπου 1,17 εκατ. δόσεις εμβολίων εναντίον της χολέρας που λαμβάνονται από το στόμα, καθώς τα κρούσματα της εξαιρετικά μολυσματικής νόσου «συνεχίζουν να αυξάνονται», ανέφερε ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ακόμη περίπου 500.000 δόσεις αναμένεται να παραδοθούν στη χώρα «τις προσεχείς εβδομάδες», διευκρίνισε ο οργανισμός, το παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην αμερικανική ήπειρο.

«Σε όλη την Αϊτή, ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αυξήθηκε σχεδόν 10% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Η (πρωτεύουσα) Πορτ-ο-Πρενς παραμένει η περιοχή που πλήττεται περισσότερο, όμως τα ύποπτα κρούσματα δυστυχώς πολλαπλασιάζονται και αλλού», εξήγησε ο κ. Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών στη Νέα Υόρκη.

Η χολέρα εξαπλώνεται με ταχύτητα στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Η εθνική υπηρεσία επιδημιολογίας, εργαστηρίων και έρευνας (DELR) κάνει λόγο για 1.220 επιβεβαιωμένα κρούσματα της χολέρας και πάνω από 280 θανάτους, καθώς και για 14.100 ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ