Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον Μοχάμεντ Όντεχ, τον νέο επικεφαλής των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, του ένοπλου κλάδου της Χαμάς, τον οποίο είχε στοχοποιήσει χθες με πλήγμα στη Γάζα.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, με ανάρτησή του στο X, αναφέροντας ότι “ο διοικητής του ένοπλου κλάδου της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα εξοντώθηκε χθες”.
Η επιχείρηση στη Γάζα
Ο Ίσραελ Κατς και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχαν ανακοινώσει την Τρίτη ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πλήγμα στη Γάζα, με στόχο τον Μοχάμεντ Όντεχ.
Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε παρά την κατάπαυση του πυρός που, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, βρίσκεται σε ισχύ από τον Οκτώβριο.
Μέχρι στιγμής, η Χαμάς δεν έχει προχωρήσει σε καμία δημόσια τοποθέτηση σχετικά με τον Όντεχ ή την ανακοίνωση του Ισραήλ.