Η συγκλονιστική φωτογραφία πτώματος από κορωνοϊό που δημοσίευσε το National Geographic [Εικόνες]

0

Μια συγκλονιστική φωτογραφία δημοσίευσε στο τεύχος Αυγούστου το περιοδικό National Geographic, στην οποία απεικονίζεται το πτώμα ενός ασθενή από κορωνοϊό. Η συγκεκριμένη εικόνα είναι από νοσοκομείο της Ινδονησίας.

Το άψυχο σώμα του θύματος του Covid-19 βρίσκεται τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη πάνω σε ένα κρεβάτι. Οι νοσοκόμες το τύλιξαν με σκοπό να σταματήσουν την διασπορά του ιού. Ο φωτογράφος που αποθανάτισε το σκηνικό, Joshua Irwandi, αναφέρει ότι μέσα από αυτήν την κίνηση του είχε σκοπό να δείξει στον κόσμο πόσο επικίνδυνος είναι ο κορωνοϊός, να δει πόσο πολύτιμη είναι η βοήθεια του ιατρικού προσωπικού σε αυτήν την πανδημία στην χώρα του, την Ινδονησία, αλλά και σε όλον τον κόσμο, καθώς αυτοί οι άνθρωποι ρισκάρουν τη ζωή τους για το κοινό καλό.

Τέλος, ένας ακόμα σκοπός του Irwandi είναι να τονίσει το πόσο ενωμένοι αλλά και σε ετοιμότητα πρέπει να είμαστε όλοι, μπροστα σε αυτήν την πανδημία.

Η συγκεκριμένη δουλειά αποτελεί συνεργασία του Οργανισμού Έκτακτης Ανάγκης Covid-19 του National Geographic και του οργανισμού Young Talent Grant.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.