Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου στο Παρίσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο στο σταθμό τρένου Gare du Nord στο Παρίσι.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Πληροφορίες του Le Parisien αναφέρουν ότι η επίθεση υπάρχει πιθανότητα να έγινε με σιδερογροθιά, οι οποία έφερε λεπίδες.

Τα έξι θύματα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επιτόπου. Ένας εκ των τραυματιών έχει επιφανειακή πληγή στην ωμοπλάτη, ενώ οι άλλοι πέντε έχουν ελαφρά τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας τραυματίας ανήκει στη Συνοριακή Αστυνομία.

«Ήταν 6:45 π.μ. Μόλις είχα διασχίσει την αίθουσα και κατευθυνόμουν προς το τρένο μου προς το Καλαί. Συνέβη πίσω μου. Δεν έδωσα αμέσως σημασία στις φωνές, ήταν αρκετά μπερδεμένα όλα», δήλωσε στον Le Parisien ο Τζαφάρ, ταξιδιώτης που ήταν παρών κατά τη διάρκεια του περιστατικού. «Υπήρχε πολύς κόσμος, η Αστυνομία δεν ήταν ακόμη παρούσα εκείνη την ώρα. Οι ελεγκτές φώναξαν στους ταξιδιώτες να μπουν στα τρένα και στη συνέχεια η Αστυνομία επενέβη και πυροβόλησε πολλές φορές», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι έχει καθοριστεί περίμετρος ασφαλείας, αλλά ο χώρος του σταθμού συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, ενώ, σύμφωνα με το FranceInfo, οι συρμοί διέρχονται, αν και με προβλήματα, από τον σταθμό, που θεωρείται ένας από τους πιο πολυσύχναστους στην Ευρώπη και αποτελεί σημαντική σύνδεση μεταξύ του Παρισιού, του Λονδίνου και της βόρειας Ευρώπης.

 

 

φωτογραφία: tanea.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ