Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τέσσερις τραυματίες, οι δύο εκ των οποίων – σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φέρονται να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση αστυνομίας και στρατού για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή έξω από τα γραφεία του περιοδικού.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από ελάχιστα λεπτά συνελήφθη στο κέντρο του Παρισιού ο ένας εκ των δύο δραστών της επίθεσης, ενώ την ύπαρξη τεσσάρων τραυματιών επιβεβαίωσε πριν από λίγο και ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν Καστέλ.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης και αν μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και εργαζόμενοι στο Charlie Hebdo.

Ήδη όλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους και μεταδίδουν ζωντανή εικόνα από το σημείο της επίθεσης έξω από τα παλιά γραφεία του περιοδικού, η έδρα του οποίου μεταφέρθηκε σε άγνωστη διεύθυνση μετά τη δολοφονική επιθεση τον Γενάρη του 15, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 12 άτομα, εργαζόμενους στο Charlie Hebdo έναν τεχνικό συντήρησης και έναν αστυνομικό.