Θρίλερ με τις συμβάσεις στην καθαριότητα

0

Σαφείς απαντήσεις για το πώς θα διασφαλιστεί η νομιμότητα της ανανέωσης των 24μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα με δεδομένο ότι λήγουν σε λίγες ώρες ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Σε δήλωσή του ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι οι δήμοι της χώρας έχουν την πρόθεση να προβούν στην ανανέωση των συμβάσεων και να διασφαλίσουν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, ωστόσο επισημαίνει πως οι σχετικές εγκύκλιοι που έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια υπουργεία δε διευκρινίζουν πώς θα προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία καταβολής της αμοιβής των εργαζομένων.
Ειδικότερα τονίζει ότι παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ με σχετικές επιστολές τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στους αρμόδιους υπουργούς δεν έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις.
Σημειώνουμε ότι στη  χθεσινή δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «αναρμόδιους φορείς» και «νομικές ακροβασίες» και παρέπεμψε σε εγκύκλιο σχετική με την εφαρμογή του άρθρου 63 του ν.4430/16, που όμως, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, αφορά διαφορετική κατηγορία συμβάσεων και σε κάθε περίπτωση, όπως λέει, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Σύνταγμα.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε να υπάρξει αποσαφήνιση από την πλευρά της κυβέρνησης προς το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με την επίμαχη διάταξη, έτσι ώστε οι Επίτροποι να συναινέσουν τελικά να υπογράψουν τα σχετικά εντάλματα που απαιτούνται για την πληρωμή των εργαζομένων.

 

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά, με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα.
Με μεγάλες μοναδικές προσφορές, δωροεπιταγές και δώρα για όλη την οικογένεια.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.