Τεχνικές δυσκολίες στο σύστημα για το Επίδομα Αλληλεγγύης

0

Οι τεχνικές δυσκολίες που διαπιστώθηκαν αρχικά στο πληροφορικό σύστημα εγγραφής για τη λήψη του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, είχαν ως αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες την ταλαιπωρία των πολιτών.
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, παρά

τις εκκλήσεις των δημάρχων να υπάρξει αναστολή στη διαδικασία και να περιοριστούν οι γραφειοκρατικές απαιτήσεις, τα συναρμόδια Υπουργεία εξακολουθούν να μην λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Αν και αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία του συστήματος, οι δυσκολίες στην υποβολή των αιτήσεων παραμένουν.
Με αφορμή τα προβλήματα που διαπιστώνονται ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κάλεσε τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την εξάλειψή τους.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι είναι «απαράδεκτο να φορτώνουν στην Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες χωρίς πόρους και χωρίς να έχει προηγηθεί σωστός σχεδιασμός από τη κεντρική διοίκηση».
Οι Δήμοι καταγγέλλουν πολύπλοκες ενέργειες από μέρους της κυβέρνησης, οι οποίες δεν είναι εύκολα κατανοητές για τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους, αφού εξαίρεσε τα ΚΕΠ από τον κύριο όγκο της διαδικασίας με συνέπεια να επιφορτιστούν με περισσότερη δουλειά οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Χωρίς, όπως λένε, να έχει δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας για να δεχθεί το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών ένα τόσο μεγάλο κύμα ενδιαφερομένων, οι συνέπειες ήταν αναμενόμενες και το ηλεκτρονικό σύστημα κατέρρευσε.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ζήτησε τα υπουργεία  Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να λάβουν απόφαση για να παραταθεί η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η καταβολή του εισοδήματος του Φεβρουαρίου και να γίνεται αποδεκτή από τα ΚΕΠ η άδεια παραμονής για τους μετανάστες, μόνο με την επίδειξή της.

 

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

NEO – Εγγραφείτε συνδρομητής στην εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ έχοντας αποκλειστικά το προνόμιο να διαβάζετε πρώτοι την εφημερίδα ηλεκτρονικά κάθε εβδομάδα, κερδίζοντας μεγάλες εκπτώσεις και ΔΩΡΑ. Εκδηλώστε ενδιαφέρον, στέλνοντας email στα [email protected] και [email protected] – με θέμα “ΧΤΥΠΟΣ: θέλω να γίνω συνδρομητής” και κερδίστε εκπτωτικά κουπόνια για τις αγορές σας, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, ταξίδια, και αλλά πολλά, που μόνο οι συνδρομητές της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ απολαμβάνουν

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.