Στον αέρα οι μισθοδοσίες των εργαζομένων καθαριότητας καταγγέλλει η ΚΕΔΕ

0

Ότι η μισθοδοσία χιλιάδων εργαζομένων είναι στον αέρα καταγγέλλει η ΚΕΔΕ,

υπογραμμίζοντας ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επισημάνει τα νομοτεχνικά προβλήματα που θα προκύψουν από την απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού κ. Βερναρδάκη, να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στους Δήμους ότι όταν θα στέλνονταν τα εντάλματα πληρωμής στους Επιτρόπους και το Ελεγκτικό Συνέδριο, αυτά δεν θα εγκρίνονταν, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η πληρωμή των δεδουλευμένων χιλιάδων εργαζομένων. Μάλιστα σύμφωνα με την ΚΕΔΕ ο πρόβλημα το γνώριζε και η Κυβέρνηση, και οι αρμόδιοι υπουργοί  είχαν δημόσια δεσμευθεί ότι θα έφερναν τροπολογία στη Βουλή έγκαιρα, ώστε να λυθεί.
“Δήμοι και εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα θέατρο του παραλόγου, απέναντι σε μια Κυβέρνηση που από τη μια μας απειλεί με διώξεις αν δεν εφαρμόσουμε έναν νόμο που ψήφισε, ο οποίος όμως έχει τεράστια νομικά και συνταγματικά προβλήματα” ανέφερε χαρακτηριστικά η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της,μίλησε για ευθύνες με ονοματεπώνυμο σχετικά με τη μη πληρωμή μέχρι σήμερα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, ενμίλησε για ευθύνες με ονοματεπώνυμο σχετικά με τη μη πληρωμή μέχρι σήμερα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, ενώ απαίτησε να δώσει άμεσα λύση η Κυβέρνηση και να καταθέσει την τροπολογία που υποσχέθηκε.ώ απαίτησε να δώσει άμεσα λύση η Κυβέρνηση και να καταθέσει την τροπολογία που υποσχέθηκε. χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πρωτοφανή και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι  αρνείται να δώσει νομοθετική λύση σε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, γιατί γνωρίζει ότι η λύση αυτή που υποσχέθηκε έχει νομοτεχνικά προβλήματα..
Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ένα ακόμη πρόβλημα για τους Δημάρχους,  που κινδυνεύουν να τους καταλογιστούν τα χρήματα που θα αναγκαστούν να καταβάλουν ως δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, εφόσον αυτοί προσφύγουν δικαστικά και δικαιωθούν.
Μάλιστα η ΚΕΔΕ μίλησε για ευθύνες με ονοματεπώνυμο σχετικά με τη μη πληρωμή μέχρι σήμερα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, ενώ απαίτησε να δώσει άμεσα λύση η Κυβέρνηση και να καταθέσει την τροπολογία που υποσχέθηκε.

 

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα «ΧΤΥΠΟΣ». Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

NEO – Εγγραφείτε συνδρομητής στην εφημερίδα ΧΤΥΠΟΣ έχοντας αποκλειστικά το προνόμιο να διαβάζετε πρώτοι την εφημερίδα ηλεκτρονικά κάθε εβδομάδα, κερδίζοντας μεγάλες εκπτώσεις και ΔΩΡΑ. Εκδηλώστε ενδιαφέρον, στέλνοντας email στα [email protected] και [email protected] – με θέμα «ΧΤΥΠΟΣ: θέλω να γίνω συνδρομητής» και κερδίστε εκπτωτικά κουπόνια για τις αγορές σας, προσκλήσεις για θεατρικές παραστάσεις, ταξίδια, και αλλά πολλά, που μόνο οι συνδρομητές της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ απολαμβάνουν

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.