Ποιο νησί κινδυνεύει περισσότερο με ερήμωση σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη

0

Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης των Απανταχού

Αντικυθηρίων και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, παραβρέθηκε την Κυριακή  ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια και την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζηπέρος, μετά τις καθιερωμένες ευχές και αφού συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για την αγάπη προς το νησί τους, επεσήμανε ότι το νησί των Αντικυθήρων είναι το πρώτο που κινδυνεύει από την ερημοποίηση, για αυτό η Περιφέρεια μεριμνά για την ανάσχεση αυτού του φαινομένου.  Επίσης, στην προσπάθεια αυτή,η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί έργα και έχει αιτήσει για ένταξη στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «LIFE» με την επωνυμία «Green Kythera». Επιπλέον έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής η κατασκευή μνημείου τιμής και μνήμης για τους Συμιακούς σφουγγαράδες, οι οποίοι ανακάλυψαν το Ναυάγιο των Αντικυθήρων.
Κατά την τελευταία επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στην Υπουργό Πολιτισμού, μεταξύ άλλων, έθεσε και τον διπλασιασμό του χρόνου των 6 εβδομάδων της ανασκαφικής περιόδου, προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στο νησί. Eπίσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο γιατροί για τοποθέτηση στα Αντικύθηρα και πιθανόν εντός του προσεχούς μήνα θα πραγματοποιηθεί.

 

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα «ΧΤΥΠΟΣ». Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.