Σε συλλαλητήριο στο Υπουργείο Οικονομικών ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»

0

Ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, πρόκειται αν συμμετάσχει στο αυριανό συλλαλητήριο (Πέμπτη 30 Ιούνη) για την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή στις 7 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΣΕΑΝ διότι οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και οι γονείς τους δεν πρέπει να γίνουν ολοκαύτωμα τον 21ο αιώνα για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Μόνο το 10% των παιδιών με αναπηρία που έχει ανάγκη την Ειδική Αγωγή πηγαίνουν στα ειδικά σχολεία. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ δικαιολογεί την αντιλαϊκή πολιτική της βαφτίζοντας άσυλα τα ειδικά σχολεία, τα τμήματα ένταξης και δρομολογεί το κλείσιμο τους εμφανίζοντάς το σαν μεγάλο «αριστερό – αντιρατσιστικό» εγχείρημα. Αλήθεια, τα ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής που πληρώνουν οι γονείς δεν είναι άσυλα;
Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες βρίσκονται στο στόχαστρο της πολιτικής τους γιατί κοστίζουν.
Γιατί την ίδια στιγμή που χαρίζουν λεφτά στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση και στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την εκκίνηση της οικονομίας δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ στα ιδρύματα Πρόνοιας και στα κέντρα Ειδικής Αγωγής;

Χωρίς να υπερασπιζόμαστε τα ιδρύματα όπως λειτουργούν, ή να θεωρούμε ότι τα ειδικά σχολεία καλύπτουν όλες τις ανάγκες, παλεύουμε να μην κλείσουν γιατί στηρίζουν έστω κι έτσι ένα τμήμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους και ταυτόχρονα διεκδικούμε τη γενναία χρηματοδότηση την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό τους με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης. Τα περί ασύλων είναι χρήσιμα στην κυβέρνηση και στην ΕΕ για να κρύψουν τη στρατηγική τους επιλογή για τη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών και υπηρεσιών ώστε να καλύπτουν τους πιο εξαθλιωμένους και τους υπόλοιπους να τους οδηγήσουν ως πελάτες στα νύχια των επιχειρηματιών της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, της Ειδικής Αγωγής.
Ορθώνουμε ανάστημα ενάντια στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων Πρόνοιας και των κέντρων Ειδικής Αγωγής, το σχέδιο κατάργησης των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων ΑμεΑ, την απλήρωτη δουλειά και τα τροφεία, το σχέδιο κλεισίματος των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης.
Παλεύουμε και διεκδικούμε:
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ιδρύματα Πρόνοιας και στα σχολεία Ειδικής Αγωγής για την εξασφάλιση λειτουργίας τους στην προοπτική ανάπτυξής τους.
Μαζικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αναπήρων, χρονίως πασχόντων, γονιών και κηδεμόνων. Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων για όσο κρατάει η ανεργία.
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής και εξασφάλισης της τακτικής τους μισθοδοσίας.
Να μην πληρώνει με οποιοδήποτε τρόπο κανένας ανάπηρος, χρόνιος πάσχοντας ανεξαρτήτου αναπηρίας για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα να καλύπτονται ολοκληρωτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης το Σεπτέμβρη με το αναγκαίο προσωπικό και λυμένο το θέμα της μεταφοράς».

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.