Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Power pass: Αλαλούμ με τις αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος – Καθυστερεί η πληρωμή

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις ακυρώνουν τις αιτήσεις Power Pass ενώ, η παράταση φέρνει καθυστέρηση στην πληρωμή για το επίδομα ρεύματος.

Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε χθες ότι δίνεται παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) στη σχετική πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται οτι η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου και ο Υπουργός Οικονομικών προ ημερών είχε δηλώσει οτι αν χρειαστεί θα εξεταστεί η πιθανότητα παράτασης ωστόσο δεν φαινόταν οτι είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο.

Φαίνεται ωστόσο πως τελικά από το Υπουργείο άλλαξαν γνώμη και ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στην αλλαγή κατάστασης στη δήλωση του power pass που έχει παρατηρηθεί ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν επήλθε καμία απολύτως αλλαγή στη διεύθυνση της κύριας κατοικίας μέσω της φορολογικής δήλωσης.

Αλαλούμ με τις αιτήσεις

Συγκεκριμένα δικαιούχοι που υπέβαλαν την αίτηση για το power pass και η οποία βρισκόταν ήδη στο στάδιο της εκκαθάρισης, υπέβαλαν μεταγενέστερα τη φορολογική δήλωση του Φ.Ε. 2021 χωρίς καμία αλλαγή στην κατοικία τους σε σύγκριση με το φορολογικό έτος 2020. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησης στην πλατφόρμα του power pass να μεταβληθεί από «υπό εκκαθάριση» σε «εκκρεμεί υποβολή».

aitisi398

Το μήνυμα που εμφανίζει η πλατφόρμα, χωρίς να έχει γίνει καμία τροποποίηση ως προς τα στοιχεία της κατοικίας είναι το εξής:

«Τα στοιχεία Κύριας κατοικίας έχουν τροποποιηθεί με αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησής σας να αλλάξει και να εκκρεμεί η υποβολή της. Παρακαλώ επιβεβαιώστε τα στοιχεία της αίτησης σας και προχωρήστε στην υποβολή της χρησιμοποιώντας το κουμπί υποβολή αίτησης.

aitisi484

Μένει να φανεί για ποιο λόγο αλλάζει η κατάσταση ήδη υποβληθείσας δήλωσης power pass όταν ακολουθεί η φορολογική δήλωση.

Καθυστέρηση και στις πληρωμές

Ουσιαστικά, η παράταση για μετά τις 30 Ιουνίου, οπότε και έκλεινε η πλατφόρμα, επιφέρει όπως είναι λογικό καθυστέρηση της επιστροφής των χρημάτων στους δικαιούχους.

Ο σχεδιασμός ήθελε να πραγματοποιούνται οι πληρωμές στις αρχές Ιουλίου, μετά το κλείσιμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και αφού έχουν ολοκληρώσει όλοι τη διαδικασία ωστόσο με την παράταση, παράταση θα πάρουν όπως είναι λογικό και οι πληρωμές οι οποίες λογικά θα μετατεθούν για μια εβδομάδα αργότερα περί τα μέσα Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ