«Κοζανίτικη» Αποκριά στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

0

 

Πρωτόγνωρες για τo Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εμπειρίες έζησαν όσοι επέλεξαν να περάσουν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στην κεντρική πλατεία της Βούλας

αφού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναβίωση παραδοσιακής αποκριάς που πραγματοποίησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην Πλατεία Ιμίων με ζωντανή μουσική, ορχήστρα με χάλκινα, σκωπτικούς χορούς, δρώμενα, τραγούδι και άφθονο κρασί.
Ο θίασος αποτελούμενος από ορχήστρα, μεταμφιεσμένους τραγόμορφους και κουδουνάτους, μαζί με τον Δήμαρχο, ξεκίνησε την πορεία του στις 19.00 από την Λεωφ. Βασ. Παύλου, με τραγούδια, δρομικούς χορούς και πειράγματα με «θύματα» και θεατές τους θαμώνες των καταστημάτων της πόλης, μέχρι να καταλήξουν στον κεντρικό χώρο της εκδήλωσης, όπου είχε φουντώσει η πυρά της γιορτής.
Εκεί ακολούθησε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από γλέντι και χορό που προσέφερε η ορχήστρα «Bronza Banda», σκωπτικούς χορούς και παιχνίδια, (μεταξύ των οποίων ήταν το «Πως το τρίβουν το πιπέρι», Μασκαριλίτικα (Δίστιχα), Γανωτζής, Κουκιά, Λιποθυμιάρα Νύφη, Χάσκα – στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος, και τέλος, το Γαϊτανάκι).Το γλέντι και ο χορός κράτησαν μέχρι αργά, γύρω από τη φωτιά. Όλοι έγιναν μία παρέα, τραγούδησαν και χόρεψαν.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, (ΟΑΠΠΑ) με την εθελοντική συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Βάρης, «Σεμέλη» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών, «Απολλωνία». Την επιστημονική επιμέλεια της εκδήλωσης, είχε η παιδαγωγός-λαογράφος κ. Βάνα Σαλταπίδα, ενώ συνέβαλε στην προσπάθεια ο δάσκαλος χορού του συλλόγου «Απολλωνία», κ. Νικολόπουλος.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.