Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Kαμπανάκι κινδύνου για την Όμικρον 5 από Καπραβέλο: «Προσβάλλει το κατώτερο αναπνευστικό»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους κινδύνους της παραλλαγής της μετάλλαξης «Όμικρον 5» η οποία κυριαρχεί, φέρνοντας το έκτο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανέλυσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η μεγάλη διασπορά του ιού οφείλεται στην χαλάρωση των μέτρων, ενώ τόνισε ότι η νέα παραλλαγή προσβάλει το κατώτερο αναπνευστικό των ασθενών οι οποίο δεν επισκέπτονται άμεσα το νοσοκομείο.

Ο κ. Καπραβέλος «έκρουσε» καμπανάκι κινδύνου λέγοντας ότι «η Όμικρον 5 είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον 2 και επομένως οι πολίτες που μολύνονται το περνούν πιο βαριά».

Νοσοκομεία

Η κατάσταση στα νοσοκομεία δυσχεραίνει καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έγινε τριψήφιος και οι θάνατοι για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα είναι πάνω από είκοσι. Γεγονός που όπως είπε σημαίνει ότι «αρχίζουν και επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας. Αυτή η διασπορά του ιού μπορεί να μην δώσει τρομακτικές συνέπειες γιατί είναι καλοκαίρι».

«Τέρμα στη χαλάρωση»

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η Πολιτεία πρέπει να δώσει το σήμα «τέρμα στη χαλάρωση» και να γίνει μια επανεξέταση του θέματος. Αναφορικά με την χορήγηση της τέταρτης αναμνηστικής δόσης και ποιους αφορά ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε ότι «η 4η ενισχυτική δόση στους άνω των 60 είναι απαραίτητη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ