Διήρκησε από τις 4-8 Μαΐου

0

5η Συνάντηση Μαθητικής

Δημιουργίας στην Αγία Παρασκευή

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 5η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώθηκε από το αυτοτελές Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής με πρόεδρο την κα.Γ.Μουχτούρη και με τη συνεργασία και στήριξη της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων και των λειτουργών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συμμετείχαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και για πρώτη φορά τα νηπιαγωγεία με θεατρικό παιχνίδι.
Κλείσαμε με ανοιχτή συναυλία στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου με συμμετοχή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.
Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε στην τέχνη, στηρίζουμε τον θεσμό και αναδεικνύουμε το ανοιχτό δημιουργικό σχολείο.
Στην έναρξη της 5ΗΣ Μαθητικής Συνάντησης απήυθηνε χαιρετισμό  ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε :
«Στα πλαίσια της σύνδεσης του σχολείου με τον πολιτισμό, την τοπική κοινωνία, την ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας ,στηρίζουμε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, ένα πολύ  σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που καθιερώσαμε ως Δήμος με την συμπαράσταση όλων των εκπαιδευτικών φορέων.  Στόχος μας είναι η ανύψωση του τοπικού μας πολιτιστικού γίγνεσθαι και η διάσωση και προβολή της ανεκτίμητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από την ελεύθερη έκφραση των μαθητών μας σε όλους τους τομείς καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας όπως είναι το θέατρο, ο χορός ,η χειροτεχνία και η ζωγραφική .Στηρίζουμε τις προσπάθειες δημιουργικής έκφρασης της νεολαίας, πιστεύουμε ακράδαντα στον κοινωνικό ρόλο του σχολείου, ατενίζουμε με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον του τόπου μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθεια αυτή των μαθητών μας !»
Την 5η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας στήριξαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Βουτσινάς, οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων κκ. Β. Γιαννακόπουλος (παράταξη « Μαζί για την Αγία Παρασκευή»), Γ. Σταθόπουλος (παράταξη «Νίκη για την Αγία Παρασκευή-Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση»),  Α. Γκιζιώτης (παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής»), η Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Ε. Δάβαρη, η Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας-Επικοινωνίας κ. Ε. Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ν. Κωβαίος-Ντούσκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γ. Παναγόπουλος και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, αλλά και τους εκπαιδευτές των θεατρικών ομάδων. Ευχαριστούμε επίσης την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που νοιάζονται, δουλεύουν άοκνα και συμπληρώνουν το έργο των εκπαιδευτικών.
Ευχαριστούμε τους μαθητές που με ενθουσιασμό και αγάπη σπονδυλώνουν το θεσμό.
Παράλληλα ευχαριστούμε τους φύλακες και τις καθαρίστριες, που αποτελούν την ψυχή των σχολείων και αφουγκράζονται τις ανάγκες των παιδιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.