Ελάτε στην παρέα μας

Ηλιούπολης

Δήμος Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Βιωματικά σεμινάρια  για γονείς εφήβων

Το τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης της  Διεύθυνσης  Κοινωνικών  Υπηρεσιών & Υγείας  του ΔήμουΗλιούπολης στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί,  διοργανώνει Βιωματικά Σεμινάρια γονέων, που έχουν σαν στόχο την εκπαίδευση και υποστήριξη των γονέων στο σύγχρονο ρόλο τους στην οικογένεια.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς εφήβων, κατοίκους Δήμου Ηλιούπολης, και γίνονται σε μικρές ομάδες των 15-16 ατόμων, που δουλεύουν με  διαδραστικές – βιωματικές μεθόδους.
Τα θέματα πάνω στα οποία επικεντρώνονται είναι οι ανάγκες των εφήβων, οι αλλαγές στην εφηβεία, τα συναισθήματα που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας, η επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών και η ενεργητική ακρόαση, τα όρια, η πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και το πρόβλημα της εξάρτησης από το διαδίκτυο.
Το κάθε σεμινάριο θα έχει διάρκεια δύο περίπου μηνών, και θα περιλαμβάνει οκτώ δίωρες συναντήσεις.
Στους γονείς που θα συμμετάσχουν θα διανεμηθεί ενημερωτικό και υποστηρικτικό υλικό, για τα θέματα που θα αναπτυχθούν.
Στους συμμετέχοντες θα παρέχεται παράλληλα καθοδήγηση για τυχόν εξειδικευμένα ζητήματα, σε συνεργασία με ειδικά κέντρα και φορείς ψυχικής υγείας, καθώς και υποστήριξη μετά το τέλος του σεμιναρίου, με τακτικές  ατομικές συνεδρίες.

Έναρξη 1ου Σεμιναρίου: Τετάρτη 17.10.2012
Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη 18:00 – 20:00 στο Δημαρχείο.

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεσθε στο Γραφείο Yποδοχής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τηλ.: 210 99 70 053-5  καθημερινά 9:00-14:00 (υπεύθυνη προγράμματος κα Λαμπρινή Στρατίκη)

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ