Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δελτίο Τύπου του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στην πόλη

Οι καλοκαιρινές διακοπές αρχίζουν για τα παιδιά με το κλείσιμο των σχολείων. Τι γίνεται όμως όταν οι γονείς εργάζονται; Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ σκεπτόμενος τους εργαζόμενους γονείς και μη θέλοντας να τους βγάλει εκτός προγραμματισμού θα υλοποιήσει πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών τους θερινούς μήνες.

Στόχο έχει τα παιδιά να απασχολούνται ευχάριστα, να τονώνεται η ζωτικότητά τους μέσα από το παιχνίδι που τους προσφέρει άμεση ικανοποίηση και γίνεται αρωγός ώστε να μπορούν να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και το γύρω κόσμο, να εκφράσουν τις δημιουργικές ικανότητες, να ανακαλύψουν το σώμα τους μέσα από την κίνηση και το λόγο, να μαθαίνουν να λειτουργούν με τους όρους και τους κανόνες της ομάδας, να καλλιεργήσουν αξίες αυτοεκτίμησης, αλληλοβοήθειας, σεβασμού, συνεργασίας.
Με τη λήξη του σχολικού προγράμματος ο Δήμος Πεντέλης θα μετατρέψει το  χώρο του 3ου – 5ου Δημοτικού Σχολείου σε χώρο χαράς, εκτόνωσης και δημιουργίας αφού, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν και να περάσουν καλά στο προφυλαγμένο χώρο του σχολείου, την ώρα που οι γονείς βρίσκονται στην εργασία τους και δημιουργούν προϋποθέσεις για την ανέλιξή τους ή βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.
Οι άμεσα ωφελούμενοι του προγράμματος είναι τα παιδιά και οι μητέρες.
Η Δημιουργική Απασχόληση θα γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας για ασφαλή, δημιουργική και κυρίως ξέγνοιαστη αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες.
Περιλαμβάνει εργαστήρια [θεάτρου, μουσικής, εικαστικών, πηλού, γυμναστικής] εκδρομές και αθλητισμό.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από 16 Ιουνίου και θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30 – 4.00μ.μ.
Η άφιξη των παιδιών θα  γίνεται με δικό τους μεταφορικό μέσο.
Οι εκδρομές θα πραγματοποιούνται με πούλμαν.
Θα προσφέρεται σάντουιτς με χυμό (επιπλέον μπορούν να φέρουν φαγητό από το σπίτι).
Κύριο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών.
Στο χώρο του σχολείου θα υπάρχει πάντοτε κατάλογος με τα παιδιά που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.  Τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αποχώρηση ο υπεύθυνος συντονιστής κρατά παρουσιολόγιο.
Το πρόγραμμα θα είναι ανταποδοτικό. Το κόστος θα προσδιορισθεί μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα.
Προκειμένου να πάρουμε οριστικές αποφάσεις τόσο για την υλοποίηση της δράσης όσο και για την έκταση της εφαρμογής της, παρακαλούμε να κοινοποιήσετε την παρούσα στους γονείς όλων των μαθητών σας, προκειμένου, όσοι ενδιαφέρονται, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι 30 Μαίου, το αργότερο, συμπληρώνοντας το συνημμένο έντυπο.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνονται στον κ. Νικ. Τσαντουλή, τηλ:  210-8032722 – κιν: 6946264903.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ