Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: Έρχεται και δίνει περισσότερα χρήματα σε νέα πλατφόρμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρεμιέρα για τη νέα χριστουγεννιάτικη φορολοταρία που είναι έτοιμη να μοιράσει 2 εκατομμύρια ευρώ στους τυχερούς.

Η κλήρωση αναμένεται την παραμονή των Χριστουγέννων και θα μοιράσει έως και 100.000 ευρώ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2022 και κάθε μήνα η ΑΑΔΕ μέσω της ίδιας διαδικασίας θα δίνει σημαντικά ποσά που θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φτάνουν ως και τα 50.000 ευρώ, επιβραβεύοντας έτσι τους φορολογούμενους που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό χρήμα στις καθημερινές τους συναλλαγές.

Ο σχεδιασμός για την νέα φορολοταρία προβλέπει τα εξής – Όλες οι αλλαγές

1. Κάθε μήνα η φορολοταρία θα μοιράζει 1 εκατ. ευρώ. Σήμερα σε κάθε κλήρωση 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Από τον Ιανουάριο και κάθε μήνα:

– 500 τυχεροί θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ,

– 70 από 5.000 ευρώ,

– 5 από 20.000 ευρώ και

– 1 υπερτυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ.

2. Νέα πλατφόρμα: Δημιουργείται ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας όσοι συμμετέχουν στην κλήρωση θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώνουν εάν έχουν κερδίσει.

3. Έξτρα λαχνοί: Στη νέα φορολοταρία τα ευάλωτα νοικοκυριά θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες συγκριτικά με το ισχύον καθεστώς. Συγκεκριμένα φορολογούμενοι με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα αναμένεται να έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και συνεπώς περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν.

4. Λαχνοί ανάλογα με το εισόδημα. Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται να λαμβάνουν περισσότερους λαχνούς όσοι δαπανούν με κάρτες ή μέσω e-banking το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους.

 

Δείτε επίσης:  Προϋπολογισμός: Όλα τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέχρι το τέλος του 2022

 

Πώς προσδιορίζεται ο αριθμός των λαχνών

Υπενθυμίζεται πως στη φορολοταρία της ΑΑΔΕ το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, βάσει του αθροίσματος των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών που λαμβάνονται στο πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων. Πιο συγκεκριμένα:

Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.

Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.

Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.

Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ. Π.χ. για συνολικό άθροισμα συναλλαγών τριακοσίων (300) ευρώ, αντιστοιχούν διακόσιοι (200) λαχνοί.
Την ίδια ώρα, μέχρι σήμερα, σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί λαχνοί και 1.000 αναπληρωματικοί που αριθμούνται σε 1ο, 2ο έως 1000ό. Το χρηματικό έπαθλο είναι τα 1.000 ευρώ, τα οποία πιστώνονται στον λογαριασμό που έχει δηλώσει στο TAXISnet.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ