Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Υπόθεση Πάτρας: Τα στοιχεία που δείχνουν διπλή δολοφονία – Για 10 ώρες στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα χρόνου θεωρείται να κληθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου σε απολογία για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας αφού το πόρισμα των ιατροδικαστών φαίνεται πως δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Για δέκα ώρες ήταν στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά για περίπου 10 ώρες δέχθηκε «καταιγισμό» ερωτήσεων η Δήμητρα Πισπιρίγκου και έτσι έκλεισε ο κύκλος των καταθέσεων, με την υπόθεση να περνάει στην επόμενη φάση της με την κλήση σε απολογία της μητέρας των νεκρών παιδιών Ρούλας Πισπιρίγκου που βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Φαίνεται πως υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι θάνατοι των κοριτσιών οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με το Mega.

Για τους θανάτους των κοριτσιών, έχουν εκδοθεί τρία πορίσματα, ένα για την Ίριδα, ένα για τη Μαλένα και ένα συγκεντρωτικό και για τα δύο κορίτσια.

Το πόρισμα για την Ίριδα αναφέρει:

  • Δεν έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου
  • Δεν αναγνωρίστηκε ο δυσδιάκριτος μικροσκοπικός φλεβόκομβος
  • Δεν εντοπίστηκαν ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις στην καρδιά
  • Εντοπίστηκαν ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα – υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο (δείγμα ότι το παιδί πέθανε από ασφυξία)
  • Εντοπίστηκαν ειδικές χρώσεις στο μυοκάρδιο που έδειξαν ασφυξία. Αυτές οι ειδικές χρώσεις μπορούν να διαγνώσουν τον αιφνίδιο θάνατο
  • Εξετάστηκε το DNA στο πανάκι που βρέθηκε δίπλα από τη Ίριδα, όπου εντοπίστηκε αίμα και σάλιο από την στοματική κοιλότητα λόγω της πίεσης από τον πνιγμό

Το πόρισμα για τη Μαλένα αναφέρει:

  1. Διαπιστώθηκε τραύμα στο πρόσωπο του παιδιού, από νύχι
  2. Αποκλείστηκε ο αυτοτραυματισμός
  3. Αποκλείστηκε το τραύμα να είναι από ιατρικό προσωπικό γιατί όλοι φορούσαν γάντια
  4. Επιβεβαιώνονται οι ασφυκτικές κηλίδες στους πνεύμονες, κλασικό εύρημα ασφυξίας.

Το πανάκι της Ίριδας που δε συμπεριλήφθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα αρχικά, θεωρήθηκε κλειδί από τους ιατροδικαστές Καρακούκη – Καλόγρηα. Το τεστ DNA επιβεβαίωσε πως το αίμα άνηκε στην Ίριδα αλλά και ότι μιλάμε για αίμα και όχι υγρό από τους πνεύμονες. Πλέον η δικαιοσύνη και οι αστυνομικές αρχές καλούνται να βρουν τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που αφαίρεσαν τη ζωή από τα παιδιά.

Αντιδράσεις για το πόρισμα από Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εξακολουθεί να επιμένει στην αθωότητά της, με τον συνήγορό της, Κωνσταντίνο Ζάρδα να δηλώνει στο Mega πως η 33χρονη επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με κανέναν θάνατο από τα τρία της παιδιά.

«Μου είπε ότι δεν έχει σκεφτεί καν ποτέ να βλάψει οποιοδήποτε από τα παιδιά της γιατί τα αγαπούσε ως μάνα και τα λάτρευε. Αυτό λέει από την πρώτη στιγμή, αυτό λέει και τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκαλύπτει ο ένας εκ των δικηγόρων της 33χρονης, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει πληροφορηθεί για το πόρισμα του θανάτου της Ιριδας και της Μαλένας. «Έχει ακούσει για το πόρισμα. Αναμένουμε να το λάβουμε και να το μελετήσουμε. Έχει εκπλαγεί πάρα πολύ δυσάρεστα. Δεν ήθελε να πιστέψει και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα επαληθεύονταν οι φήμες για ανθρώπινη παρέμβαση στον θάνατο των παιδιών της».

Από την πλευρά του, ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρει πως «…αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η Ρούλα δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά», σε μία διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με την πρόσφατη κατάθεσή του όπου ανέφερε πως εξακολουθούσε να πιστεύει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει σκοτώσει Μαλένα και Ιριδα.

Χαρακτηριστικά, ο Μάνος Δασκαλάκης, ανέφερε πως δεν αιφνιδιάστηκε από το πόρισμα, ενώ δήλωσε έτοιμος να στηρίξει και την υποστήριξη κατηγορίας.

«Κεραυνοβολήθηκα για δεύτερη φορά, αλλά δεν αιφνιδιάστηκα γιατί πλέον με όλα αυτά που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν το περίμενα. Αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι η γυναίκα μου δολοφόνησε και τα τρία μας παιδιά, αλλά δε θέλω να πω κάτι άλλο τώρα. Να σχηματιστεί πρώτα δικογραφία, να πάρω αντίγραφο και μετά θα τοποθετηθώ. Θα δηλώσω ξανά υποστήριξη κατηγορίας. Δεν αμφισβητώ το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Θεωρώ ότι έχει γίνει ενδελεχής έρευνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θρίλερ» με την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ, την ρωτούσαν για περισσότερο από 9 ώρες

Από τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης κατέθετε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα η αποχώρησε λίγο μετά τις 22:30.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η πολύωρη παρουσια της Δήμητρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ. Κι ενώ στις 20:00 πηγές της πλευράς Πισπιρίγκου ενημέρωναν -ατύπως- τους δημοσιογράφους ότι η κατάθεση της είχε ολοκληρωθεί και απέμεναν μόνο τα διαδικαστικά, εν τούτοις δυο ωρες μετα (22.30) η αδελφή της προφυλακισμένης μάνας παρέμενε στο αστυνομικο Μέγαρο.

Δεκάδες ερωτήσεις δεχόταν επί σχεδόν εννέα ώρες η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα η οποία πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής λίγο πριν τις 13:00 ολοκληρώνοντας λίγο μετά τις 22:30.

Οι Αστυνομικοί της ζήτησαν μεταξύ άλλων να περιγράψει λεπτομερώς όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα του θανάτου της Ίριδας.

Παράλληλα θέλησαν να μάθουν λεπτομέρειες για την ώρα που ειδοποιήθηκε ο πατέρας του παιδιού, Μάνος Δασκαλάκης αλλά και το ΕΚΑΒ. Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου ρωτήθηκε για τις σχέσεις της αδερφής της με τον Μάνο Δασκαλάκη και για τις συχνές εντάσεις στη σχέση τους.

Η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου θεωρείται κομβικής σημασίας από τη στιγμή που το νέο πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, «δείχνει» προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ