Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τουρισμός για Όλους – Επίσημο: Πότε ανοίγει το tourism4all για τις αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αποκάλυψη ότι 8-9 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον Τουρισμό Για Όλους προχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, για το πρόγραμμα, η πλατφόρμα θα ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας, 8 -9 Ιουλίου και η δαπάνη του προγράμματος είναι 30 εκατ. ευρώ.

Επίσης ανέφερε ότι η διαδικασία θα είναι πολύ απλή, χωρίς γραφειοκρατία και ο δικαιούχος θα λαμβάνει ψηφιακή επιταγή στο κινητό του η οποία θα εισπράττεται αμέσως και θα καταβάλλεται αμέσως.

Επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” θα γίνουν από την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Επίσης μίλησε και για τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι πολίτες για να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Όπως είπε τα κριτήρια είναι τα εξής:

16.000 ευρώ είναι για ατομικό εισόδημα
28.000 ευρώ είναι για ζευγάρι
Προσαυξάνεται 1.500 ευρώ ανά τέκνο για τα δύο πρώτα παιδιά. Και πρόσθεσε ότι σε αυτήν την περίπτωση το υπουργείο θα δει εάν μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις δυσκολίες του προγράμματος. “Μελετήσαμε τι μας δυσκόλεψε την περσυνή χρονιά και τι την προπέρσινη…. είχαμε 20 εκατ. ευρώ πέρυσι. Ο Μητσοτάκης έδωσε έγκριση για 30 εκατ. ευρώ φέτος. Σε ό,τι κατάλυμα, ξενοδοχείο, Αirbnb θέλει να νοικιάσει κάποιος οποιαδήποτε στιγμή από τώρα μέχρι τον Ιούνιο του 2023” τόνισε.

Τι ισχύει για τη συμμετοχή σε άλλα προγράμματα

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν μπορεί να λάβει μέρος κάποιος στο Τουρισμός για Όλους αν έχει συμμετάσχει και σε άλλα αντίστοιχα προγράμματα .” Θα το κοιτάξω αλλά νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορεί να πάρει μέρος κανείς σε άλλο πρόγραμμα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ