Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Τεράστιες λίστες αναμονής για κούρεμα και βαφή μαλλιών μετά την καραντίνα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι Έλληνες μπαίνουν στην ουρά για να κουρευτούν ή να βάψουν τα μαλλιά τους όταν αρθεί η καραντίνα, αν και κάποιοι έχουν πάρει το ψαλίδι στα χέρια», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμα του.

Το Reuters σημειώνει ότι στην Ελλάδα «οι κομμωτές δέχονται κλήσεις από πελάτες που είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι και ανησυχούν για την άβαφη ρίζα, ενώ άλλοι ζητούν συμβουλές για home-made κούρεμα». «Δεχόμαστε κλήσεις από πελάτες απεγνωσμένους να βάψουν τη ρίζα και τους δώσαμε συμβουλές για το χρώμα», δήλωσε στο Reuters ο Στέλιος Στράντζαλης, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Αθήνα.

«Η εικόνα μας συνδέεται απευθείας με την ψυχολογία μας», δήλωσε ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ιδιοκτήτης κουρείου στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι δύσκολο ξαφνικά να κλείνεσαι στο σπίτι με απεριποίητα μαλλιά και μούσια». Ήδη έχει 50 άτομα στη λίστα αναμονής. «Όλοι θέλουν να εξυπηρετηθούν πρώτοι», είπε. Τους συμβούλευσε να κάνουν υπομονή και να περιμένουν γιατί αν κουρευτούν μόνοι τους αυτό μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή.

Τα κομμωτήρια αναμένεται να είναι ανάμεσα στις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου, στο πλάνο που οριστικοποιεί αυτό το σαββατοκύριακο η κυβέρνηση για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Ηδη πολλοί έχουν κάνει την προετοιμασία τους. Ο Παύλος Κολοβός, πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Θεσσαλονίκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι σε πολλές επιχειρήσεις τα ραντεβού είναι κλεισμένα για τουλάχιστον ένα μήνα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανησυχία αποτυπώνεται και σε πρόσφατη έρευνα της MRB, η οποία έδειχνε ότι το 35% δήλωσε ότι το πρώτο που θέλει να κάνει μόλις αρθεί η καραντίνα είναι να πάει στο κομμωτήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ