Συνελήφθη 43χρονος για ληστείες και κλοπές σε Ιερούς Ναούς σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

0

Συνελήφθη, στις 2 Νοεμβρίου στον Γέρακα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 43χρονος ημεδαπός για ληστείες και κλοπές σε Ιερούς Ναούς σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης, κινούμενος με μοτοσυκλέτα εντόπιζε ναούς και στη συνέχεια, προσποιούμενος τον προσκυνητή, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσε ιερατικά σκεύη, κυρίως ασημένια καντήλια.
Περαιτέρω, στις περιπτώσεις όπου η δράση του γινόταν αντιληπτή από άλλους παρευρισκόμενους-προσκυνητές, ιερείς ή νεωκόρους (στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι), δεν δίσταζε να μετέρχεται σωματική βία σε βάρος τους, προκειμένου να ολοκληρώσει την πράξη του.
Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, δύο μαχαίρια και μία μοτοσυκλέτα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις ληστειών και πέντε περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.
Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.