Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγ. Δημητρίου και το Ανοιχτό Δίκτυο Εθελοντών Αγ. Δημητρίου διοργανώνουν δράση συγκέντρωσης τροφίμων, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη καλώντας πολίτες και φορείς να ενισχύσουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια υποστήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης.

Λίγο πριν το τέλος του χρόνου που διανύουμε, η οικονομική κρίση δίνει σταθερά τον τόνο στην καθημερινότητά μας. Ένας σημαντικός, ολοένα αυξανόμενος, αριθμός συμπολιτών μας που υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης αυτής, ξεπερνάει τα όρια της ανέχειας και περνάει το κατώφλι της φτώχειας. Ταυτόχρονα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το τελευταίο οχυρό του κράτους που προσπαθεί να αντισταθεί σ’ αυτή τη χωρίς μέτρο και χωρίς προοπτική λιτότητα και να κρατήσει την τοπική κοινωνία όρθια, αρραγή και αξιοπρεπή, αναπτύσσοντας δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Στο Δήμο Αγ. Δημητρίου έχουν συσταθεί Κοινωνικές Δομές που με την αρωγή της Κοινωνικής Υπηρεσίας, του Ανοιχτού Δικτύου Εθελοντών και των τοπικών συλλογικών φορέων και κινήσεων, αναπτύσσουν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, που βοηθούν με ποικίλους τρόπους τους οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Μεταξύ αυτών των κοινωνικών δομών που έχουν συσταθεί για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι και το Κοινωνικό Παντοπωλείο για την ενίσχυση του οποίου πραγματοποιείται και η συγκεκριμένη δράση.

“Η ανταπόκρισή όλων των πολιτών στο κάλεσμα αυτό θα είναι πολύτιμη για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος, δίνοντας για ακόμη μια φορά την ευκαιρία στο θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου να ενισχύσει μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς” τονίζεται από τη Δημοτική Αρχής.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ