Σε «κόκκινο» συναγερμό τα νοσοκομεία της Αττικής [Βίντεο]

0

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι αρχές για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική, καθώς τα νοσοκομεία αναφοράς στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας γεμίζουν μέρα με την ημέρα με ασθενείς που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Η ώρα είναι 4 το μεσημέρι και δεκάδες πολίτες περιμένουν να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία. Κανένα μέτρα ασφαλείας δεν τηρείται, δεν υπάρχουν αποστάσεις και είναι ο ένας στοιβαγμένος πάνω στον άλλον.

Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στο κόκκινο με γιατρούς και νοσηλευτές να δίνουν μάχη. Μέσα σε ένα μήνα το λεκανοπέδιο παρουσίασε έκρηξη κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν στην Αττική 64 κρούσματα, ενώ ένα μήνα μετά 133. Μια αύξηση 107%.

 Ο πρωθυπουργός ζήτησε ήδη από τους λοιμωξιολόγους μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων σε συγκεκριμένους δήμους της Αττικής.

Ήδη στο τραπέζι βρίσκεται η γενικευμένη χρήση μάσκας στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς προβληματίζει τους ειδικούς που αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Για το λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων και κυρίως στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του την εισήγηση της επιτροπής και στη συνέχεια θα πάρει τις αποφάσεις τους. Πάντως, οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο είναι η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Κηφισιά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.