Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πλήθος πολιτών στην κοπή πίτας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αίθουσα του ισογείου στο ΠΠΙΕΔ, με δεκάδες Φιλαδελφειωτών και Χαλκηδονιωτών ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα. 

Από την κεντρική πολιτική σκηνή, στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης κι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ενώ τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Κωνσταντίνος Ζώμπος κι η αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού Αλεξάνδρα Πάλλη. Παρόντες ήταν επίσης οι πρώην Δήμαρχοι της πόλης μας Παντελής Γρετζελιάς και Άρης Βασιλόπουλος, η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και φυσικά πολλοί εργαζόμενοι στο Δήμο.

Μετά τον Αγιασμό της βασιλόπιτας από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ, Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Επιφάνειο Αρβανίτη, με τη συμπαράσταση κληρικών από τους Ιερούς Ναούς της πόλης, ο εορτάζων Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και προχώρησε την κοπή της πίτας.

 

 

 

Το φλουρί «έπεσε» στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Σερετάκη και το παρέλαβε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, Δανάη- Εύα Γκούμα.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες, ιδιαίτερα όμως τους εργαζόμενους στο Δήμο που φρόντισαν για την άψογη διεξαγωγή της εκδήλωσης αλλά και την διοργάνωση του λαμπρού εορτασμού για τα Θεοφάνεια την προηγούμενη ημέρα.

 

 

Την όμορφη εκδήλωση έκλεισαν ο Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», οι οποίοι με παραδοσιακές στολές και συνοδεία μουσικών οργάνων έψαλαν τα κάλαντα του Πόντου. Όσες και όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, πήραν από ένα κομμάτι βασιλόπιτας, τα οποία παρήγγειλε ο Δήμος ισομερώς από όλα τα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ