Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η ημερομηνία – «κλειδί» για την κατάργηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Γρίφος παραμένει το πότε θα καταργηθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, που πλέον έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ισχύος.

Μερικώς εμβολιασμένοι και νοσήσαντες έχουν πλέον μια παράταση δύο ή τριών μηνών στην εστίαση, ωστόσο αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι το πότε θα πάψουμε να χρειαζόμαστε πιστοποιητικά για τις διάφορες δραστηριότητες μας.

Το βασικό σενάριο που έχει διαρρεύσει κάνει λόγο για κατάργηση των πιστοποιητικών μετά την Πρωτομαγιά.

Αυτό, ωστόσο, φαίνεται πως διαψεύδεται με τη χθεσινή αναφορά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Μιλώντα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτιών, η Μίνα Γκάγκα επισήμανε σχετικά πως «κοιτάμε συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα προχωράμε».

«Συμβαδίζουμε επίσης με όλη την Ευρώπη, δηλαδή δεν κάνουμε μονομερείς αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ακύρωσης, σήμερα που μιλάμε, του πιστοποιητικού».

Η αναπληρώτρια υπουργός με τις δηλώσεις της έδωσε παράλληλα το στίγμα για νέες αποφάσεις με ορίζοντα το καλοκαίρι:

«Το πώς θα προχωρήσουμε προς το καλοκαίρι είδατε ότι τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια δόξα τω θεώ πήγαμε καλά, δηλαδή παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κρούσματα με τον καλό καιρό, με το ότι ήμασταν έξω το καλοκαίρι πήγαμε καλά. Πιστεύω και εύχομαι ότι και φέτος το καλοκαίρι θα είναι καλό».

Ερωτηθείσα, τέλος, αν ισχύουν τα ρεπορτάζ που θέλουν από 1η Μαΐου να χαλαρώνουν ή να αποσύρονται τα μέτρα, είπε ότι «το συζητάμε αλλά και πάλι σας λέω ότι είναι θέμα επιδημιολογικής επιτήρησης και δεδομένων, και βαδίζουμε με βάση το τι βλέπουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ