Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από αύριο η επιδότηση – Στα 25 λεπτά το λίτρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο ορίζεται οτι θα υπάρχει επιδότηση 25 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 25 λεπτά το λίτρο προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή. Η επιδότηση αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης που θα διατίθεται από τις 14 Οκτωβρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, για το πετρέλαιο θέρμανσης ορίζεται ότι επιδοτείται από την 15η.10.2022 έως την 31η.12.2022 από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,20 ευρώ ανά λίτρο, δηλαδή 0,25 ευρώ με το ΦΠΑ στην αντλία, υπολογιζόμενο επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ Φ.Π.Α., που εκδίδονται από τα διυλιστήρια και τους εισαγωγείς καυσίμων, ως δικαιούχους της επιδότησης.

Το τελικό συνολικό ύφος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται στην εσωτερική αγορά από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων προς τα πρατήρια καυσίμων ή τους εισαγωγείς καυσίμων και τους βιομηχανικούς πελάτες. Επιπλέον, με υπουργική απόφαση μπορεί να παρατείνεται το χρονικό διάστημα εφαρμογής αλλά και να αναπροσαρμόζεται το ποσό της επιδότησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ