Παρεμβάσεις σε 24 παιδικές χαρές του Δήμου Σαρωνικού για την ασφάλεια των παιδιών

0

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Αναβάθμιση και άρση επικινδυνότητας παιδικών χαρών Δήμου Σαρωνικού» υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 344.088,70 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.
Στόχος του έργου είναι η συνολική αναβάθμιση και πιστοποίηση 24 παιδικών χαρών του Δήμου Σαρωνικού με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, σύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία και λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ που αφορούν σε ασφαλή σχεδιασμό και κατασκευή παιδικών χαρών.

Αρχείου

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Σαρωνικού (Καλυβίων, Κουβαρά, Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδας και Αναβύσσου). Το έργο περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, κατασκευή υπόβασης καθώς και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας από ελαστικό τάπητα ο οποίος θα καλύπτει τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1177 σχετικά µε τις προδιαγραφές για δάπεδα παιχνιδότοπων µε απορροφητικότητα κρούσεων.
Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Σαρωνικού.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.