Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Παιδότοποι: Απώλειες 80% στον τζίρο μετά την επαναλειτουργία τους – Κίνδυνος για λουκέτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων σε όλη την Ελλάδα καθώς μετά την επαναλειτουργία τους καταγράφουν πτώση του τζίρου η οποία φτάνει το 80% σε σχέση με πέρσι.

Αν και το καλοκαίρι γενικότερα θεωρείται «νεκρή» περίοδος για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, η εικόνα που περιγράφουν φέτος οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι δραματική.

Υπενθυμίζεται πως οι παιδότοποι ήταν από τις επιχειρήσεις που άνοιξαν στα τελευταία στάδια της άρσης των μέτρων κατά του κορονοϊού και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου.

«Ο κόσμος είναι φοβισμένος και δεν πηγαίνει τα παιδιά του όχι μόνο στους κλειστούς χώρους αλλά ούτε στους ανοιχτούς παιδότοπους» σημειώνει στο insider.gr o Άρης Σκοτίδας, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Παιδοτόπων Αττικής. «Παρά το γεγονός ότι στις επιχειρήσεις μας τηρούνται τα μέτρα, τα παιχνίδια όπως και οι χώροι απολυμαίνονται διαρκώς, πολλοί γονείς προτιμούν τις παιδικές χαρές όπου δεν υπάρχει προστασία καθώς λανθασμένα πιστεύουν ότι εκεί είναι πιο ασφαλή τα παιδιά» συμπληρώνει.

Κίνδυνος για λουκέτα

Σύμφωνα με τον κ. Σκοτίδα, από τους 200 παιδότοπους της Αττικής, οι 30 περίπου έχουν βγει προς πώληση το τελευταίο διάστημα. «Εφόσον δεν βρεθούν αγοραστές για αυτούς, θα υπάρξουν λουκέτα» εκτιμά ο ίδιος ενώ παράλληλα προσθέτει ότι υπήρξαν παιδότοποι οι οποίοι δεν άνοιξαν καθόλου φέτος.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 800 συνολικά, απασχολούν περίπου 6.500 εργαζόμενους και λειτουργούν στην πλειονότητά τους σε κλειστούς και στεγασμένους χώρους.

Από την πλευρά της η Ένωση Παιδοτόπων Αττικής σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του κλάδου, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την παράτασης της δυνατότητας μείωσης ενοικίου και του δικαιώματος αναστολής σύμβασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ