Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πάτρα: Κλήθηκαν στην Αθήνα για καταθέσεις συγγενείς της Πισπιρίγκου και του Δασκαλάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντική εξέλιξη θεωρείται και η εισαγγελική παραγγελία για νέα ιατροδικαστική εξέταση σχετικά θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της Ρούλας Πισπιρίγκου ή και οποιουδήποτε άλλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα Pelop.gr στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που είναι σε εξέλιξη οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ζητούν να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των θανάτων, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και την μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας

Οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα αλλά και όλα τα στοιχεία που αφορούν στο θάνατο της Ίριδας, μέσα στην κούνια της, μεταξύ των οποίων οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε θα εξεταστούν και πάλι.

Τέλος, καλούνται προς νέα εξέταση όλα εκείνα τα πρόσωπα που έχουν ήδη καταθέσει προανακριτικά, όπως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων στα οποία νοσηλεύτηκαν ή διακομίστηκαν τα δύο μωρά, ενώ στο εισαγγελικό γραφείο θα βρεθούν και συγγενείς του ζευγαριού.

Και συγγενείς στο μικροσκόπιο

Την ίδια ώρα διευρύνεται ο κύκλος των ατόμων που θα εξεταστούν για τη φρικτή αυτή υπόθεση, καθώς καλούνται συγγενείς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Αθήνα, κι ενώ το τάμπλετ της Τζωρτζίνας βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου δήλωσε στην ΕΡΤ πως «η ιατροδικαστής για την Ίριδα έχει βάλει σε υποσημείωση το πνευμονικό οίδημα και υπήρχαν εξετάσεις που σχεδόν ήταν έτοιμες όταν πέθανε και το τρίτο παιδί. Και ζητήθηκε να γίνουν επιπλέον εξετάσεις, ενώ κλήθηκαν οι γονείς ώστε να τους εξηγήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που έρχονται στο φως. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι θάνατοι δεν ήταν παθολογικοί. Οι γιατροί είχαν αρχίσει να ανησυχούν από το δεύτερο παιδί. Στον θάνατο του βρέφους υπάρχουν δύο πρόσωπα. Στα τρία παιδιά γενικά έχουμε παραπάνω πρόσωπα. Κομβικό πρόσωπο είναι και η αδερφή της κατηγορούμενης. Οι χρόνοι που δίνονται στις καταθέσεις δεν ταιριάζουν με τον θάνατο του βρέφους. Όπως και στα υπόλοιπα γεγονότα. Παράλληλα, έχουμε μία μόνιμη απουσία και αδιαφορία του πατέρα, δεν σημαίνει και συνενοχή του. Ο ρόλος και η συμμετοχή είναι πριν την πράξη ή κατά τη διάρκεια. Αυτό που κινητοποίησε τους γιατρούς στην Πάτρα, είναι το πώς είναι δυνατόν να μην το αντιλήφθηκε κανένα μέλος της οικογένειας».

Από την πλευρά του, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης: «οι θάνατοι καταχωρήθηκαν ως παθολογικοί και δεν υπήρχαν καταχωρημένα δείγματα αίματος και ούρων από τη νεκροτομή, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε μία νέα τοξικολογική εξέταση. Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, θα εξεταστούν υπό νέο πρίσμα μετά τη μελέτη του τάμπλετ της 9χρονης. Μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού η έρευνα έγινε υπό άλλο πρίσμα και γι’ αυτό βρέθηκε και η κεταμίνη, γιατί αν πηγαίναμε να διερευνήσουμε έναν παθολογικό θάνατο δεν θα γινόταν μία εκτενής τοξικολογική εξέταση. Ο θάνατος του τρίτου παιδιού ήταν το εναρκτήριο έναυσμα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο στον πρώτο θάνατο να σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να σκεφτεί ότι μπορεί να ήταν δολοφονία και μπορεί να ενέχεται η μητέρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ