“Πάμε δυνατά”: Η διαδικτυακή ομάδα γονέων με παιδιά στην εφηβεία από το Κ.Π Προνοή

0

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ “Προνόη” στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων του πρόκειται να υλοποιήσει τη διαδικτυακή ομάδα γονέων με τίτλο: “Πάμε δυνατά” για γονείς με παιδιά στην εφηβεία.

Η ομάδα έχει ως σκοπό να ενισχύσει τα γονεϊκά αποθέματα και να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να διαχειριστούν αρχικά σε προσωπικό επίπεδο τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία στη καθημερινότητά τους, και στη συνέχεια να βοηθήσουν τόσο τον εαυτό τους, όσο και τον έφηβο – παιδί τους να μπορεί να μοιράζεται και να συζητάει ό,τι τον απασχολεί, που αποτελεί και το “κλειδί” για τη διαχείριση μιας κρίσης και γενικότερα για την προστασία της ψυχικής υγείας.

Συντονίστρια της ομάδας, είναι η κ.Βασιλική Αλεξάκη, Κοινωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας και Ζεύγους- μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Η ομάδα θα πραγματοποιείται διαδικτυακά κάθε Τετάρτη και ώρες 17.30- 19.00μμ, θα ξεκινήσει στις 14/10/2020 και θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία μέσα από προληπτικές παρεμβάσεις να βοηθηθούν στο:

  • Να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν αρνητικά μοτίβα αλληλεπίδρασης
  • Να αυξήσουν τα θετικά σημεία του ρόλου τους
  • Να εξασκηθούν στην καλή επικοινωνία
  • Να βελτιώσουν τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων
  • Να ενισχύσουν την καλλιέργεια μιας αυθεντικής γονεϊκής σχέσης

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι οι ενδιαφερόμενοι να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, πχ υπολογιστή με μικρόφωνο, κάμερα και ηχείο, tablet, lap top ή μια έξυπνη συσκευή τηλεφώνου, προκειμένου να συνδεθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της αίτησης, στο σημείο : “δηλώσεις συμμετοχής”, στην ιστοσελίδα του Κ.Π “Προνόη”, www.pronoi.org.gr. Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 7/10/2020.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.