Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων θωρακίζεται ενάντια στον κακοκαιρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να εκδηλωθεί έως το μεσημέρι του Σαββάτου (19/9). 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Υλοποίησης Έργων Υποδομής και Ασφάλειας, Παναγιώτης Φυκίρης, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Αλέκος Κοντομάρης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Σωκράτης Κουκλάδας, η Αγγελική
Παπαγεωργίου, προϊσταμένη Υπηρεσίας Πρασίνου, και η Εύη Καλουμέρη, Υπεύθυνη γραφείου Καθαριότητας & Μέλος της Π.Π.

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 – 6130917 και 6942 475475, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα: 

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
-  Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
-  Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ