Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

«Οικογένεια και διαδικτυακή πραγματικότητα: Προκλήσεις και προοπτικές»: Ημερίδα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οργανώνει Ημερίδα, με θέμα: «Οικογένεια και διαδικτυακή πραγματικότητα: Προκλήσεις και προοπτικές».

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων και θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, Λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη 33, Πλατεία Δημαρχείου, από τις 18:00’ έως τις 20:15’.

Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει και να συνεισφέρει στην επιστημονική ερμηνεία των προκλήσεων που προκύπτουν από τους κινδύνους μέσα από την επαφή με το διαδίκτυο, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και την αποφυγή/αντιμετώπιση των κινδύνων που κρύβει το διαδίκτυο.

Απώτερος σκοπός, είναι να αναδειχθεί το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ως Φορέα παροχής υπηρεσιών και προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, με έμφαση στη διατήρηση και προαγωγή της ψυχικής υγείας, της οικογενειακής συνοχής και της κοινωνικής ζωής ατόμων και οικογενειών.

Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Αρχών και των αρμόδιων Δημοσίων Φορέων, το έργο των οποίων αφορά άμεσα σε προγράμματα και δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και προστασίας του γενικού πληθυσμού.

Εισηγήσεις θα αναπτυχθούν από επιστήμονες και επαγγελματίες, με εξειδικευμένη εμπειρία, κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης των διαδικτυακών κινδύνων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ